Datingsite zonder abonnement

Op het moment dat je op zoek gaat naar een leuke datingsite dan zul je merken dat je keuze hebt uit een breed scala aan websites. Niet alleen kun je kiezen uit algemene- en doelgroepgerichte datingsites maar ook uit websites die al dan niet werken met een abonnement. Een abonnement van een datingsite kan zowel een gratis als een betaald lidmaatschap betreffen.

Geen abonnement voor online dating

Hoewel het afsluiten van een abonnement bij een datingsite, ongeacht of dit betaald of onbetaald is, in de meeste gevallen weinig tijd in beslag zal nemen, kiezen sommige singles toch voor datingsites die niet werken met geregistreerde leden, en dus met abonnees. Als voordeel wordt vaak genoemd dat je je vooraf niet hoeft aan te melden en dus niet gebonden bent aan bepaalde voorwaarden voor de deelname. Andere singles zijn van mening dat je op datingsites die werken zonder abonnementen veel anoniemer op zoek kunt gaan naar een date.

Naast voordelen ook nadelen

Behalve de eerder genoemde voordelen hebben datingsites zonder abonnement ook duidelijk een aantal nadelen. Wanneer je gebruik wilt maken van dit soort datingsites dien je hiermee ook zeker rekening te houden. Zo zal een dergelijke vorm van online dating wat gericht zijn op de bescherming van je privacy en/of je veiligheid doordat:

 • iedereen de datingsite kan bezoeken en gebruiken, dus ook minderjarige en kwaadwillende personen,
 • er weinig, of geen, controle plaatsvindt van persoonlijke profielen,
 • er weinig, of geen, controle plaatsvindt van geplaatste berichten,
 • er weinig, of geen, controle plaatsvindt van geplaatste foto’s,
 • je nooit weet met wie je werkelijk te maken hebt,
 • je weinig of geen beroep kunt doen op de beheerder van de datingsite, bijvoorbeeld in verband met ongewenst- of ongepast gedrag.

Minder goede reputatie

Een groot deel van de datingsites die niet werken met abonnementen hebben in de loop van de tijd een minder goede reputatie opgebouwd. Er zijn namelijk al diverse misstanden aan het licht gekomen op dit soort datingsites die dikwijls breed uit zijn gemeten in diverse media. Hierbij kun je onder andere denken aan:

 • loverboy-praktijken,
 • verspreiding van foto’s of video’s met seksuele inhoud,
 • chantage na het maken van seksueel getinte opnames, via bijvoorbeeld webcam,
 • oplichtingpraktijken,
 • (seksueel) misbruik van minderjarigen.

Langs verschillende kanalen wordt om die redenen dan ook vaak gewaarschuwd voor het gebruik van datingsites waar je je vooraf niet hoeft te registreren. Beter kies je voor een datingsite waar je wel eerst lid dient te worden voordat je online op doek kunt gaan naar een date. De beheerders van deze datingsites zijn namelijk altijd in staat om, in meerdere of mindere mate, een vorm van controle uit te oefenen en indien nodig zelfs in te grijpen.

Aan een abonnement op een datingsite zijn in de regel dan ook een aantal voorwaarden verbonden waaraan je dient te voldoen voordat je je online op zoek kunt gaan naar een leuke date/relatie. Een registratie schrikt in veel gevallen kwaadwillende personen al behoorlijk af en verklein de kans op misstanden op de datingsite.

You Might Also Like

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>